VIURE LA MARATÓ DE BORRIOL 2010

Cinc dies per a la marató de Borriol, cinc dies en què segur passaran per la meua ment i per la de totes aquelles persones que participaran, les hores d’entrenament realitzades, els quilòmetres acumulats… i on sorgirà la gran pregunta de si seran suficients per a aconseguir l’objectiu marcat.
Heus ací la reflexió d’esta entrada.
M’agradaria poder centrar-me en el poder de la ment, és un tema que cada dia intente donar-li més valor, ja que pense que per a córrer, no cal fer absolutament res, tan sols fer l’acciò en què estem immersos, connectats íntimament amb el nostre cos.
Però, i la ment? Quin paper realitza en tot el nostre treball a l’hora de córrer? Podem entrenar els pensaments, aixó que ningú ha demostrat que existeix, ni d’on ve, però que tant ens pot ajudar o perjudicar?
Crec que per a aconseguir certes coses ha d’haver-hi fases d’esforç, de sacrifici, no obstant aixó sempre serà gratificant. Hem de ser conscients que cada pensament que se’ns passa pel cap en el moment en què estem corrent, ens allunya d’eixa pròpia acció, de sentir cada pas, d’estar centrats en el present.
Un exemple, si observem un xiquet de 4 anys mentres corre, veurem com està sentint el seu cos, i en el moment de córrer la seua ment posa atenció en el pur plaer de córrer, i no li pertorben pensaments tals com ja arribaré, estic cansant, què esperen de mi, tinc fam, quin fred o calor fa, què bo sóc, o mil imatges… tans sols dona tot el que pot fins que es cansa i para.
Igual que el xiquet, nosaltres hem de viure eixe moment, els nostres passos, la nostra respiració, i que aparega un altre tipus de ment que la que usem normalment, la intuïtiva i la verdaderament intel.ligent.
Com és possible anar a 200 pulsacions i tindre el control de viure el moment sense estressar-se per algún objectiu? No és fàcil, és un entrene diari, lo que si se, és que les coses ixen moltíssim millor quan ho fem d’aquesta manera, no hi ha afecció a un objectiu, fem les coses disfrutant, sentint-les.
Pense que cada un de nosaltres, encara que no siguem conscients, apliquem tot açò moltes vegades, i una vegada més ho farem en la marató de Borriol. Sabent que la nostra preparació ha sigut excel.lent, passem a ocupar-nos de disfrutar del moment, en compte de preocupar-nos fora de tot lo que no siga el present.
Com diria el grandiós Johan Cruyff:
“Todos sabemos los beneficios que proporciona el deporte, y no me estoy refiriendo sólo a la mejora física. El deporte educa. Aprendes a ganar, aprendes a perder, aprendes a ayudar, aprendes a recibir ayuda. Te enseña a respetar. Te enseña a compartir y te enseña a integrar. A desarrollar habilidades tácticas y estrategia. A trabajar en equipo para un bien común. Y como resultado aprendes a tener confianza en ti mismo y a valorar que el esfuerzo es al final la recompensa. Pero, principalmente, el deporte es pura y simplemente diversión”.

En quant a mi, començe una setmana regenerativa per a arribar en les millors condicions possibles a la carrera del diumenge, els deures i el treball estan fets, ara només cal esperar que el cos ho assimile tot de la millor manera possible per a poder disfrutar de cada segon el próxim dia 21.

Un abraç i moltíssima força!!!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s